پر کردن دندان با کامپوزیت و مواد همرنگ دندان
نوشته شده توسط : نت ویر

برای ترمیم  پوسیدگی دندان، دندانپزشک ابتدا قسمت پوسیده شده دندان را برداشته و پس از تمیز کردن حفره به جا مانده، از مواد ترمیمی یا مواد پر کننده دندان استفاده می‌کند. امروزه چندین ماده پر کننده دندان وجود دارد. رایج‌ترین مواد ترمیمی یا مواد پرکننده دندان، آمالگام‌های نقره‌ای رنگ (که شامل جیوه  مخلوط شده با نقره، قلع، روی و مس است) و همچنین مواد کامپوزیتی یا مواد همرنگ دندان هستند. این مقاله حاوی نکات و اطلاعاتی در خصوص پر کردن دندان با کامپوزیت است و به این فرآیند و مراحل آن می‌پردازد.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت رزین یک ماده بسیار کاربردی در حوزه ترمیم و زیبایی دندان است که به صورت گسترده توسط دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ترکیب از برخی لحاظ بهترین ماده پر کننده دندان است. مواد پر کننده کامپوزیتی از ترکیب ذرات سرامیکی و ماتریکس پلیمری ساخته شده‌اند.

از آنجا که رزین کامپوزیت از نظر ظاهری کاملا شبیه به دندان‌های ما است، مواد ترمیمی و پرکننده ساخته شده از آن نیز به راحتی با دندان‌ها هماهنگ می‌شوند و به دندان ترمیم شده، ظاهری طبیعی می‌دهند. مواد پر کننده کامپوزیتی همچنین به عنوان “پر کننده‌های سفید” یا “پر کننده‌های همرنگ دندان” شناخته می‌شوند. کسانی که مایل هستند همواره دندان‌هایشان ظاهری طبیعی داشته باشد معمولا از پر کردن دندان با کامپوزیت استقبال بیشتری می‌کنند.

سایر کاربردهای کامپوزیت دندان در دندانپزشکی چیست؟

کامپوزیت دندان را می‌توان در بسیاری از پروسه‌های دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی مانند بیلداپ دندان‌ها، اینله و انله، کامپوزیت ونیرها، بستن فاصله بین دندان‌ها و همچنین چسباندن روکش‌ها و لمینت‌ دندان با سمان‌های با بیس کامپوزیتی مورد استفاده قرار داد. علاوه بر این، برای بهبود رنگ دندان یا ترمیم دندان‌های شکسته، ترک خورده، لب پر شده، دچار تحلیل مینای دندان و … می‌توان از مواد کامپوزیت دندان یا باندینگ دندان استفاده کرد.

چه کسانی می‌توانند دندان خود را با کامپوزیت پر کنند؟

اگر اندازه پوسیدگی دندان شما جزئی تا متوسط است و می‌خواهید ظاهر طبیعی دندان‌های خود را حفظ کنید، بهتر است یک پر کننده کامپوزیتی را جهت ترمیم دندان خود در نظر بگیرید. امروزه حتی در بازسازی‌های وسیع دندان‌ها یا بیلداپ دندان، کامپوزیت‌ها به طور معمول استفاده می‌شوند و مقاومت مناسبی در برابر شکست از خود نشان می‌دهند.





:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 مرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: